DAVE ROSEWOOD – NO RODEO IN ROME

Als kind kreeg de Amerikaanse singer-songwriter Dave Rosewood via zijn ouders de muziek in de genres country, bluegrass en gospel met de paplepel toegediend. Hij groeide op in ‘The Ozark Mountains’, een heuvelachtig gebied in de midden-Amerikaanse staten Arkansas, Oklahoma, Kansas en Missouri. Maar hij ontdekte Europa als jong volwassene en trok omwille van een daar gevonden liefde naar Zweden.

Hij maakte er ook kennis met andere muziekgenres zoals rock and roll en blues, maar zelf debuteerde hij pas met zijn op de jaren ’60 geënte muziek op plaat toen eind 2018 zijn eerste album “Gravel And Gold” uitkwam. Daar is nu een opvolger voor klaargestoomd met zijn tweede plaat “No Rodeo In Rome”, een zelf geproduceerde album dat in zijn eigen ‘Aula Studios’ in het Zweedse Mariannelund tot stand is gekomen en begin oktober via zijn gelijknamige label op de Europese markt zal verschijnen.

Björn Holm op gitaar, piano en keyboards, Ulf Nilsson op viool, Roger Olofsson op bas en Monica Paulsson op drums en percussie waren de muzikanten die Dave Rosewood in de opnamestudio hebben bijgestaan voor het registreren van de acht liedjes waarvoor hij de teksten en de muziek had geschreven. Die songs situeren zich voornamelijk in het folk- en countrygenre zoals u kunt waarnemen op de bijgaande video van de eerste single “Drinkin’ Man”, een typische countryballad waarmee je in nashville en omgeving zou kunnen uitpakken.

Het eerste nummer op “No Rodeo In Rome” is de countryrocksong “Long Distance Love” en verderop staat er nog wel een ander ‘line dance’-baar liedje met “Two Steps”. Maar het grootste gedeelte zijn rustige cowboyliedjes zoals “No Rodeo In Rome”, “Sarah (The Cowboy Song)”, “Cowboy Moon” en het ‘spoken word’-nummer “Sunset”. Opvallend is ook het door akoestische Spaanse gitaarklanken ingeleide country & western-nummer “Canyons” dat geheel instrumentaal wordt gebracht.

(valsam)
“It is a bit strange to find a real American cowboy in the south-east of Sweden singing country songs, but that is exactly what singer-songwriter Dave Rosewood is doing well in the eight tracks on his sophomore self-produced album ‘No Rodeo In Rome’.“ – www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Aula Studios
Info: Hemifran

video